Algemene voorwaarden

Een goede begeleiding begint met goede afspraken.

Wat kan u verwachten van onze begeleiding?

Tijdens uw zwangerschap hebt u recht op 10 prenatale consultaties van ons als vroedvrouw aan huis. Deze consultaties zijn bovenop de consultaties die je al hebt bij je eigen gynaecoloog. Onze consultaties gaan bij u thuis door en worden in samenspraak met de vroedvrouw ingepland.

Na de bevalling en na ontslag uit het ziekenhuis, kan je ons binnen de 24u na thuiskomst verwachten en dit 7/7. Nadien worden de verdere opvolgingsdagen met jullie als ouders verder ingepland, afhankelijk
van de situatie en de gezondheid van zowel mama als jullie pasgeboren baby.

Ons standaardvoorstel is om de eerste dagen frequenter langs te komen tot dat je baby weer zijn geboortegewicht heeft gehaald, de voeding goed loopt, en K&G ook contact heeft gehad met jullie.

Daarna zullen de consultaties meer op vraag-en-aanbod, naar jullie wensen verlopen. Wij mogen als zelfstandig vroedvrouw van de mutualiteiten tot 9 keer standaard langskomen na de bevalling, tot de eerste verjaardag van je kind.


Indien meerdere consultaties nodig zijn, kan dit op voorschrift van je arts. De verantwoordelijkheid om ons verder te contacteren bij eventuele vragen of ongerustheden, en al dan niet nog een afspraak te vragen, ligt bij jullie als ouders.

Hoe communiceren met je vroedvrouw?

Voor niet-dringende vragen verkiezen wij om met ons te communiceren via de applicatie “WhatsApp”, wij proberen hier zo snel mogelijk een antwoord op te bieden.

Voor dringende vragen kan je bellen naar je vaste vroedvrouw, vervangende vroedvrouw zijnde haar vakantiedagen, of naar onze algemene nummer die doorlopend telefonisch bereikbaar is
(0469 43 48 55).

Bij medisch dringende vragen zoals; hevig bloedverlies, hevige pijn,... wordt er best rechtstreeks naar de spoedopname van het ziekenhuis gegaan of neem je contact op met je arts.

Hoe werkt de betaling?

Voor onze begeleiding wordt er een eenmalig zorgpermanentiekost van €50.00 gevraagd. Deze kost omvat administratieve, dossiers -en vervoerskost, alsook de continue permanentie qua bereikbaarheid.

Deze zorgpermanentiekost kan betaald worden via een QR-code met de bankapplicatie of via een overschrijving op het rekeningnummer van je vaste vroedvrouw, met naam van de mama als vermelding. Gelieve deze betaling te voldoen binnen de 3 weken na de bevalling. U kan hiervan een factuur opvragen die u binnen de 3 maand na uw bevalling, bij uw hospitalisatieverzekering kan binnenbrengen om een terugvordering te vragen.

Femke en Liesa zijn sinds 1 januari 2025 gedeconventioneerd. Dit wil zeggen dat er per consultatie een ereloon zal worden aangerekend. U ontvangt hiervan maandelijks een factuur om kosten zo eenvoudig terug te vorderen via uw verzekering. De tarieven zullen u bij het eerste intake gesprek worden meegedeeld. Voor parturiënten met een verhoogde tegemoetkoming verandert er niets.

Marieke is geconventioneerd, en werkt via de derdebetalersregeling; wat betekent dat elk bezoek rechtstreeks wordt betaald door uw mutualiteit.